Blue Flower

Burgery to danie, które kochają wszyscy. Jeżeli mamy więc pod ręką mięso wołowe premium z dostawą, to koniecznie musimy wykonać z nich burgery, które mają niesamowity smak i na pewno zapewnią wszystkim niesamowite wrażenia kulinarne.

Burgery dla każdego

Skoro sklep z wołowiną premium zapewnił nam już dostawę najlepszego mięsa, to możemy zabrać się do pracy. Mięso należy koniecznie zmielić na drobno, aby można było je ładnie uformować. Do mięsa należy dodać jedynie odpowiednią ilość pieprzu i soli. Pozostanie nam je uformować w odpowiedni sposób na kształt burgerów. Przyda się przy tym jajko oraz tarta bułka. W tym momencie należy postępować tak, jakbyśmy chcieli przyrządzić zwykłego kotleta mielonego.

Po uformowaniu z nich odpowiednich burgerów, bierzemy dobrą bułkę, którą w pierwszej kolejności delikatnie trzeba podsmażyć. Dzięki temu będzie ona bardziej chrupka. Należy jednak uważać, aby bardziej jej nie przypalić. Po kilku chwilach bułkę zdejmujemy z patelni i wykładamy na nią cebulę (najlepiej czerwoną, posiekaną w półksiężyce) razem z ...miodem. Ten miód nada jej wspaniałego smaku. Przy czym to nie koniec. Podczas podsmażania cebuli na patelnię należy wylać 25 ml dobrej...whisky. Tak, ten burger to idealna propozycja dla fanów dobrych i mocnych smaków. Wylewając whisky należy uważać, ponieważ na patelni może pojawić się duży ogień przez chwilę. Po przysmażeniu cebuli czas na mięso.

Dobrze wysmażony

Nasz burger wołowy musi być w odpowiedni sposób wysmażony. Najlepiej położyć go na tę samą patelnię z której wcześniej zdjęliśmy mięso. Burger należy smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, w takiej samej ilości czasu, dzięki czemu będzie on odpowiednio rumiany. Po usmażeniu mięsa wszystkich głodomorom pozostanie tylko złożyć wszystko w odpowiednią całość.

Zanim na bułkę wyłożymy mięso, dodajemy na nią ulubione dodatki. Może to być sałata zielona strzępiasta, jednak nie każdy jest jej fanem. Obowiązkiem jest jednak cebula, która została odpowiednio wysmażona, mięso jeszcze ciepłe i plaster lub nawet dwa żółtego sera. Na ciepłym mięsie ser delikatnie się rozpuści. Potem pozostaje już tylko zjeść najlepszego burgera.